OPROEP: Gemeenten gezocht voor pilot betaalbaar wonen

Een goedkope woning in de huidige markt is nog geen betaalbare woning voor een starter. Met een inkomen van rond modaal of iets daarboven en afhankelijk van een hypothecaire financiering valt er eigenlijk geen huis te vinden. Zeker niet in de randstad.

Bij Studio L&R kennen we dat probleem. Van onze eigen kinderen. Daarom hebben we ons in dat vraagstuk vastgebeten. Samen met marktpartijen en overheden hebben we het speelveld in kaart gebracht en gezocht naar oplossingen. Naar slim ontworpen woningen en productieprocessen, uitgekiend grondgebruik en het inzetten van de mogelijkheden binnen wet- en regelgeving. Dit alles voor een woning die betaalbaar is en dat ook naar de toekomst toe blijft. Dus niet alleen voor de generatie van vandaag maar ook voor de generatie van morgen.

Met de gevonden oplossingen hebben we een pilot ontwikkeld waarmee we kunnen laten zien dat betaalbare woningen, ook in de huidige markt met hoge prijzen voor woningen, gewoon te realiseren zijn. Een pilot die dat aan de hand van een praktijk casus laat zien.

Deze pilot willen we op een aantal plaatsen in Nederland realiseren. Niet alleen om in die gemeente betaalbare woningen voor starters te realiseren maar ook om de omliggende gemeenten te inspireren. Zodat er overal een beetje ruimte komt voor starters op de woningmarkt.

Nu zijn we op zoek naar gemeenten die graag betaalbare woningen voor starters willen realiseren. Is dat wellicht in jouw gemeente? Neem dan contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We komen dan graag een toelichting geven zodat je zelf kan bepalen of deze pilot bij jouw gemeente past.