Re-branding voor Platform est. 036

Almere, 1 juni 2021

Met Studio L&R wil Platform est. 036 organisatiekracht, initiatieven en ondernemerschap inzetten om doelstellingen en ambities in groen, duurzaam en comfortabel wonen en leven te vertalen naar concrete toepassingen.

In 2006 startte oprichter Lique Hafkamp het bedrijf Link to Liek met het bieden van hulp aan organisaties in het oppakken van plannen die op de plank bleven liggen. Na korte tijd sloot Remco Hafkamp aan en groeide het bedrijf in 11 jaar tijd uit tot een professioneel organisatiebureau in relatienetwerken, samenwerkingen, promotie, draagvlakvergroting, maatschappelijk bijdrage en participatie. Voor gemeente Almere, provincie Flevoland, bedrijven en instellingen zijn meer dan 250 projecten georganiseerd voor hun klanten, relaties, omgeving, inwoners, bestuurders en andere stakeholders.

Platform est. 036

De ambitie om iets nieuws neer te zetten volgens een eigen visie, borrelde echter al een tijdje. Hierdoor werd het bedrijvennetwerk Platform est. 036 opgericht in 2013. Dit waren actieve programma’s voor samenwerking, leersystemen, koppelen van mensen en organisaties, scouten van kansen en versterken ondernemersthema’s voor Almeerse bedrijven.

Woonwijk van 16 klimaat adaptieve woningen

Eén van de grote thema’s binnen Platform est. 036 was de woningopgave van Almere (60.000 woningen erbij). Tijdens uitgebreid onderzoek rondom dit thema ontstond het verlangen om zelf toekomstbestendige woningen in een groene leefomgeving te realiseren. Op dat moment kwam er een kans voorbij om wooninitiatieven volgens eigen overtuiging ruimte te geven in het experimentele gebied Oosterwold (een groen gebied tussen Almere en Zeewolde).

Een start-up werd daarvoor opgericht waarbij Platform est. 036 als bedrijvennetwerk stopte en onder dezelfde naam participeerde in de ontwikkeling en realisatie van een eigen initiatief: een woonwijk met 16 klimaat adaptieve woningen. Na dit project werd bezonnen op een andere invulling van het bedrijf met het verlangen deel uit te willen maken van oplossingen in de landelijke woningopgave in combinatie met het veranderende klimaat wat leidde tot de nieuwe naam: Studio L&R.

Studio L&R

Hiermee startte niet alleen een naamswijziging maar er ontstond een compleet nieuwe benadering. Het verbinden van de twee werelden ‘organisatiebureau’ en ‘woningbouw’ samengevoegd met iets te willen betekenen in het veranderende klimaat leidde tot de missie “groen, duurzaam en comfortabel wonen en leven, van ambitie naar toepassing”. Daarbij horen onderwerpen zoals klimaatadaptatie, bouwen met hout en een onderscheidende woonidentiteit. De kracht van Studio L&R ligt in het vertalen van bestaande ideeën, ambities en doelstellingen naar concrete toepassing met een onderliggende businesscase. Hiervoor biedt Studio L&R een breed pakket aan diensten in zowel strategisch management als praktische oplossingen. Studio L&R werkt samen met projectontwikkelaars, bouwbedrijven, woningcorporaties, overheden, grondeigenaren en initiatiefnemers.

Re-branding

Lique legt uit waarom er voor Studio L&R gekozen is: ‘In de 13 jaar dat Remco en ik samen ondernemen maakt creatief denken onderdeel uit van wat wij voor ons klant doen. Het is daarbij niet het doel om creatief te zijn maar om diepgaand onderzoek te doen hoe wij oplossingen en resultaat kunnen bereiken voor onze klanten. Dit proces gaat gepaard met concepten uitdenken en ideeën visualiseren met sessies, mindmaps, kleuren, aantekeningen en brainwaves, net zolang tot het aha-moment is bereikt waarop een concrete oplossing of toepassing vorm krijgt. Een ‘studio’ past daar helemaal bij. En natuurlijk staat de L voor Lique en de R voor Remco omdat Lique en Remco in één adem altijd al werden genoemd door onze klanten vanwege onze persoonlijke benadering en werkwijze.

Studio L&R is een handelsnaam onder Platform est. 036 met een nieuwe huisstijl en mailadressen. Het bezoekadres blijft hetzelfde op de Buster Keatonstraat 59 in Almere Stad.

De nieuwe website is online en te bewonderen op www.studioLR.nl.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel meer willen weten, neem dan gerust contact op met Lique via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-29 505 235 of Remco via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-143 82 593.